5. 3. 2015

10 najvhodnejších plemien pre deti


Ktoré plemená psov sú svojím správaním a povahou najvhodnejšie k deťom?

1. Boxer

Najvýraznejšou vlastnosťou Boxerov je ich láska k deťom. Je to plemeno silno orientované na ľudí, preto ich majú radi vo svojej blízkosti. Tento láskyplný a energický psík musí mať dostatok pohybu a hier.

2. Doga ( Mastiff )

Tento obrovský dobrák si okamžite zamiluje svoju rodinu a cíti sa dobre keď je ňou obklopený. Je jemný k deťom, teda ideálny do rodiny. Pokiaľ cíti že sú jeho blízky v nebezpečenstve určite ich ochráni.


3. Staroanglický ovčiarsky pes ( Old English Sheepdog )

Láskavé a milujúce plemeno vyznačujúce sa veľkou prítulnosťou. Tohto psíka len tak niečo nevyvedie z miery preto má rád  deti a deti majú rady jeho.


4. Labradorský retríver ( Labrador retriever )


Ďalšie populárne plemeno je Labradorský retríver. Veľmi hravý a živý psík ktorý miluje plávanie a šantenie vo vode. Nieje to teda žiadny domased a deti sa pri ňom nudiť určite nebudú.

5. Dalmatínsky pes ( Dalmatian )


Dalmatínec je milovník zábavy a hier, preto je skvelou súčasťou rodiny. Toto energické plemeno dokáže behať s deťmi celý deň a v noci sa k ním pritúliť. Má tak isto  výborný vzťah s koňmi.


6. Bordeauxská Doga ( Dogue de Bordeaux )


Ak sa majiteľ prenesie cez slintanie tohto milého plemena nájde si v ňom určite milujúceho spoločníka. Tak isto je veľmi jemný k deťom ich priateľom a ochrancom.

7. Zlatý Retríver ( Golden Retriever )



Aktívny, energický a priateľský to je len pár slov, ktoré popisujú jedno z najobľúbenejších plemien Zlatého Retrívera. Veľmi rád sa hrá s deťmi preto je najobľúbenejší v rodinách.

8. Americký stafordšírsky teriér ( American Staffordshire Terrier )


V tomto prípade ide o skvelého ochrancu svojej rodiny. Na svojich blízkych nedá dopustiť a z celého srdca ich miluje. K cudzím ľudom naopak nieje príliš dôverčivý.

9. Novofundlandský pes ( Newfoundland )


Aj keď je ich veľkosť zastrašujúca, sú tieto jemné obri skvelé rodinné psy. Dajú sa veľmi dobre vychovať a vycvičiť. Tento pôvodne pracovný pes by sa určite potešil ťahaniu detí na sánkach.

10. Kríženec



Nezabudnime na zmiešané plemená. Najlepšou voľbou je zájsť do útulku s rodinou a vybrať si dobrosrdečného a milého havkáča ktorý Vás bude milovať. Nezabúdajte však, že kríženci veľkých a stredných plemien sú pre rodinu s deťmi vhodnejšie.

4 Labky, blog o psoch.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára