4. 3. 2015

10 najdlhšie žijúcich plemien


Zdá sa že väčšina psov má zhruba rovnako dlhý život, v priemere to je 10 až 13 rokov. Ale sú plemená, ktoré majú predpoklad žiť nezvyčajne dlho. Rekordmanom bol Austrálsky dobytkársky pes (Australian Cattle Dog) menom Bluey ktorý z tohto sveta odišiel v roku 1939 vo veku neuveriteľných 29 rokov. Určite by sme všetci dopriali žiť naším štvornohým miláčikom rovnako dlho. Teraz si už ale prezrite spomínanú top desiatku.

 1 – Čivava ( Chihuahua )




 
Čivavy sú jedným z najdlhšie žijúcich plemien, možno preto že sú aj jedny z najmenších. S priemernou dĺžkou života 15 až 20 rokov Vám teda doprajú veľa času na spoločné chvíle plné zážitkov. Najstaršia Čivava sa dožila veku 20 rokov.


 
2 – Jorkšírsky teriér ( Yorkshire Terrier )



Jorkšír je jedným z najpopulárnejších plemien  na široko na ďaleko a šťastím pre ich majiteľov sa priemerne dožíva 17 až 20 rokov. Ďalší drobný psík , nieje žiadnym prekvapením že je taký obľúbený medzi milovníkmi psov.  

3 – Nemecký trpasličí špic ( Pomeranian ) 

Tento krásny psík vie prinášať svojmu majiteľovi lásku 12 až 16 rokov. 

4 – Jazvečík ( Dachshund ) 



Jazvečík je jedným z ďalších dlho žijúcich plemien s priemernou dĺžkou života 12 až 15 rokov. Avšak Jazvečík menom Chanel sa stal najstarším vo veku 21 rokov. 

 5 – Pudel trpasličí ( Toy Poodle ) 


Pudel trpasličí sa môže zdať odlišný od jeho väčšieho náprotivku je však rovnako inteligentný a ľahko sa cvičí. Zvyčajne však žije dlhšie, priemerne 12 až 15 rokov.


6 – Maltézsky psík ( Maltese )



Ďalšie obľúbené malé plemeno pre milovníkov psov Maltézsky psík má priemernú dĺžku života 12 až 15 rokov. Je to starobylé plemeno, ktoré pochádza z ostrova Malta. 

7 – Lhasa Apso



S podobnou dĺžkou života ako ostatné malé plemená sa Lhasa Apso dožíva 12 až 15 rokov. 

8 – Mopslík ( Pug )
 

Jedno z najobľúbenejších plemien vôbec, Mopslík s dĺžkou života 12 až 15 rokov si udrží svoju osobnosť po celý život. 


9 – Bígl (Beagle )



Psík Bígl je považovaný za jedného z najlepších psov pre deti. Vyznačuje sa poslušnou povahou a aktívnym životným štýlom. Dožíva sa tak isto 12 až 15 rokov. Najstarší Bígl sa dožil krásnych 27 rokov. 

10 – Malý bradáč ( Miniature Schnauzer )



Toto plemeno má dostatok energie a schopnosti učiť sa. V priemere žijú 12 až 15 rokov čo Vám dáva dostatok času na vyskúšanie rôznych aktivít .

4 Labky, blog o psoch.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára